Over Groeten uit Spanje, lezing door Sven Tuytens, journalist en auteur.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

03 mrt
Ertvelde - Gemeentelijke Raadzaal

Groeten uit Spanje, lezing door Sven Tuytens, journalist en auteur.

Hij woonde en werkte 11 jaar in Madrid als VRT-correspondent.

vrijdag 3 maart 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Groeten-uit-SpanjeWaarom gebeurt alles in Spanje in bars?  Spuwen Spanjaarden echt tot 210 woorden per minuut uit en wat betekent dat voor buitenlanders die zich in een discussie willen mengen? Waarom verbood Catalonië stierengevechten terwijl stieren aan touwen door de straten jagen daar geen punt is?  Waarom zijn Spaanse rechters zo patriarchaal?  Wat is de erfenis van Franco? Aan de hand van zijn ervaringen probeert Sven Tuytens een stukje van Spanjes ziel bloot te leggen.  Over Spanjaarden die hem positief verrasten, diep ontgoochelden, heel hard deden lachen of met wie hij samen weende.  Een verhaal met veel humor, en lijnen naar België want dit is een boek voor de mensen "thuis" al is de term voor hem na al die tijd iets vaags geworden.

Wanneer en waar: vrijdag 3 maart 2023 om 20:00 uur in de Gemeentelijke Raadzaal, Marktplein, 9940 Ertvelde.

Inschrijving: door storting op rekening Davidsfonds Evergem BE15 9796 1176 2130 vóór 23 februari 2023, en niet-leden graag ook een email aan davidsfondsevergem@gmail.com

   

Prijzen

€14 leden

€20 niet-leden

Inclusief Spaans drankje en diverse Spaanse hapjes

Labels: Lezing1 sessie