Over Lezing door Dr. Sofie Claerhout - CSY Postdoctoral researcher

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

08 feb
Evergem - Parochiaal Ontmoetingscentrum

Lezing door Dr. Sofie Claerhout - CSY Postdoctoral researcher

Sofie Claerhout onderzoekt het mannelijk Y-DNA.  Waarom?  Om een laatste redmiddel te bieden bij forensische onopgeloste misdaden (cold cases). 

donderdag 8 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Sofie Claerhout, de eerste doctor in de Forensische Genetica in België, onderzoekt het enige stukje DNA dat ze zelf niet heeft: het mannelijk Y-DNA. Waarom? Om een laatste redmiddel te bieden bij forensische cold cases.

Door haar onderzoek kan er eindelijk een doorbraak komen bij heel wat tot op vandaag slepende mysteries. Het Y-DNA kan namelijk dienen als krachtig hulpmiddel om jarenlang vastgelopen moordzaken toch nog op te lossen via grootschalig verwantschapschapsonderzoek. Haar CSY onderzoek werd bekroond met de hoofdprijs op het forensisch wereldcongres en ze won de Vlaamse PhD cup samen met de publieksprijs. Op dit moment staat ze in nauw contact met de overheid om DNA-verwantschapsonderzoek te implementeren in onze Belgische wetgeving.

i.s.m. Davidsfonds Lembeke

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

€ 12 leden - € 17 niet-leden; drankje inbegrepen

Inschrijven tot 3 februari 2024 door storting op rekening Davidsfonds Evergem BE15 9796 1176 2130 en bevestiging per e-mail aan davidsfondsevergem@gmail.com 

Labels: Wetenschap & techniekLezing1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijklezingCultuurregio Gent